Ciorba taraneasca cu piept de pui

de Constelatialeu in Ciorbe, 17 Aug 2020 | 7878 vizualizari

 

Am ''botezat-o'' taranesca pentru ca am folosit legumele din gradina proprie, nu sunt ele, legumele, cele mai mari, frumoase, dar sunt muncite cu drag si sunt foarte gustoase. Natura este imprevizibila, dar trebuie sa-i multumim de fiecare data pentru tot ce ne ofera. Anul asta , unul atipic din multe puncte de vedere, poate nu a fost foarte roditor, dar nici nu ma plang, ma multumesc cu am primit de la mama natura. Asadar si prin urmare o ciorba cu legume din gradina si piept de pui, ca asa a fost ''comanda''....nu e o reteta cu gramaje exacte, e cum s-ar zice ''din ochi'' sau ''ochiometreica'', la ciorba merge si asa, nu ai ce sa gresesti, important este gustul.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui cca 1 kg
  • ceapa alba ( mai micuta, aia mare sta legata in funie, pt la iarna)
  • ardei capia, mai verzi, mai rosii, nu conteaza gust sa aiba
  • morcovei, copilasi de morcovi, poate mai cresc pana la toamna, daca mai da ploaie
  • pastarnac si mai mulg, mustacios si mai indesat, cum a vrut el sa creasca
  • rosioare mici, delicate si gustoase
  • fasole lata, cat am mai gasit,ca a palit-o soarele
  • ulei pentru calit
  • apa
  • sare
  • Pt. acrit bulion de zarzare ( de anul trecut, anul asta nu s-au facut )
  • marar la final ( daca nu-ti place la gust nu-l pui)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu piept de pui:

Dimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici , fasolea bucatele mai micute, rosioarele taiate mai micut, cat sa nu ne inecam cand bagam lingura cu cioarba-n gura. Dupa ce am pregatit toate legumele, am pus pe foc oala, am adaugat ulei - cca 150 ml, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, pastarnacul, morcovul, ardeiul si putina sare ( mai potrivim de sare pe parcurs) le-am calit la foc iute cca 10 min, apoi am turnat zeama unde am fiert niste fasole fideluta si restul apa, n-am umplut oala pana sus ( oala de 4 l ). Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat fasolea si pieptul de pui taiat cuburi. Am lasat sa fiarba cca 20 min, apoi am adaugat si rosiile. Am incercat fasolea, pieptul de pui si rosiile sa fie fierte, am adaugat bulionul de zarzare si am potrivit de sare. Am lasat sa mai dea intr-un clocot dupa ce am pus bulionul, apoi am stins focul si am presarat marar tocat.Simplu, gustos, ca la tara, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume dreasa cu iaurt